Domácí bramborový salát
Domácí bramborový salát
Receptů na bramborový salát je mraky. A já vám k nim přidám další, recept od mé maminky, který každoročně připravuje na vánoční stůl.
Na přípravu bramborového salátu potřebujete:
INGREDIENCE:
- 2 kg brambor
- 330 g sterilované zeleniny k přípravě bramborového salátu
- 400 g hrášku v mírně slaném nálevu
- 225 ml tatarské omáčky
- 225 ml majonézy
- 4 lžíce hořčice (podle chuti)
- 1 větší cibule
- 20 dkg měkkého salámu (já používám Junior)
- 5 vajíček uvařených na tvrdo (necháme vychladnout)
- 2 větší mrkve uvařené (uvařit a necháme vychladnout)
- 1 větší petržel (uvařit a necháme vychladnout)
- 1 malý celer (uvařit a necháme vychladnout)
- ocet
- pepř
- sůl
- kousek sádla
PŘÍPRAVA:
- Brambory i se slupkou uvaříme den předem.
- Na druhý den uvařené brambory oloupeme a přes kráječ na vařené brambory, brambory prolisujeme do mísy na salát.
- Uvaříme vajíčka, mrkev, petržel a celer. Necháme vychladnout a přes kráječ na vařené brambory prolisujeme do mísy s brambory.
- Nakrájíme cibuli a salám na menší kousky.
- Vezmeme pánev na smažení a rozehřejeme v ní kousek sádla.
- Nakrájenou cibulku dáme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme. Jakmile cibulka bude získávat takový skleněný nádech, přidáme do ní připravený salám. Spolu s cibulkou pak smažíme do doby, až cibulka bude mírně do zlatova. Necháme vychladnout a přidáme do mísy s brambory.
- Sterilovanou zeleninu a hrášek v mírném slaném nálevu přecedíme a také přidáme do mísy s brambory, kde přidáme tatarku, majonézu, hořčici a přibližně jednu polívkovou lžíci octu (jak kdo má rád).
- Vše spolu promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete. Bramborový salát nechte chvíli odležet v chladu, aby se spojili veškeré chutě. Odležený salát ochutnejte a popřípadě dochuťte podle vlastní chuti.
Přeji dobrou chuť….