A je to tady, máme nový eshop! Pokud u nás máte účet, resetujte si prosím heslo pomocí funkce "zapomenuté heslo", nebo přes tento odkaz.

Domácí bramborový salát

Domácí bramborový salát

Receptů na bramborový salát je mraky. A já vám k nim přidám další, recept od mé maminky, který každoročně připravuje na vánoční stůl.

 

Na přípravu bramborového salátu potřebujete:

INGREDIENCE:

  • 2 kg brambor
  • 330 g sterilované zeleniny k přípravě bramborového salátu
  • 400 g hrášku v mírně slaném nálevu
  • 225 ml tatarské omáčky
  • 225 ml majonézy
  • 4 lžíce hořčice (podle chuti)
  • 1 větší cibule
  • 20 dkg měkkého salámu (já používám Junior)
  • 5 vajíček uvařených na tvrdo (necháme vychladnout)
  • 2 větší mrkve uvařené (uvařit a necháme vychladnout)
  • 1 větší petržel (uvařit a necháme vychladnout)
  • 1 malý celer (uvařit a necháme vychladnout)
  • ocet 
  • pepř
  • sůl
  • kousek sádla

 

PŘÍPRAVA:

  1. Brambory i se slupkou uvaříme den předem.
  2. Na druhý den uvařené brambory oloupeme a přes kráječ na vařené brambory, brambory prolisujeme do mísy na salát.
  3. Uvaříme vajíčka, mrkev, petržel a celer. Necháme vychladnout a přes kráječ na vařené brambory prolisujeme do mísy s brambory.
  4. Nakrájíme cibuli a salám na menší kousky.
  5. Vezmeme pánev na smažení a rozehřejeme v ní kousek sádla.
  6. Nakrájenou cibulku dáme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme. Jakmile cibulka bude získávat takový skleněný nádech, přidáme do ní připravený salám. Spolu s cibulkou pak smažíme do doby, až cibulka bude mírně do zlatova. Necháme vychladnout a přidáme do mísy s brambory.
  7. Sterilovanou zeleninu a hrášek v mírném slaném nálevu přecedíme a také přidáme do mísy s brambory, kde přidáme tatarku, majonézu, hořčici a přibližně jednu polívkovou lžíci octu (jak kdo má rád).
  8. Vše spolu promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete. Bramborový salát nechte chvíli odležet v chladu, aby se spojili veškeré chutě. Odležený salát ochutnejte a popřípadě dochuťte podle vlastní chuti.

 

Přeji dobrou chuť….