Na přípravu bramborového salátu potřebujete:

INGREDIENCE:

2 kg brambor

330 g sterilované zeleniny k přípravě bramborového salátu

400 g hrášku v mírně slaném nálevu

225 ml tatarské omáčky

225 ml majonézy

4 lžíce hořčice (podle chuti)

1 větší cibule

20 dkg měkkého salámu (já používám Junior)

5 vajíček uvařených na tvrdo (necháme vychladnout)

2 větší mrkve uvařené (uvařit a necháme vychladnout)

1 větší petržel (uvařit a necháme vychladnout)

1 malý celer (uvařit a necháme vychladnout)

ocet 

pepř

sůl

kousek sádla

 

PŘÍPRAVA:

Brambory i se slupkou uvaříme den předem.

Na druhý den uvařené brambory oloupeme a přes kráječ na vařené brambory, brambory prolisujeme do mísy na salát.

Uvaříme vajíčka, mrkev, petržel a celer. Necháme vychladnout a přes kráječ na vařené brambory prolisujeme do mísy s brambory.

Nakrájíme cibuli a salám na menší kousky.

Vezmeme pánev na smažení a rozehřejeme v ní kousek sádla.

Nakrájenou cibulku dáme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme. Jakmile cibulka bude získávat takový skleněný nádech, přidáme do ní připravený salám. Spolu s cibulkou pak smažíme do doby, až cibulka bude mírně do zlatova. Necháme vychladnout a přidáme do mísy s brambory.

Sterilovanou zeleninu a hrášek v mírném slaném nálevu přecedíme a také přidáme do mísy s brambory, kde přidáme tatarku, majonézu, hořčici a přibližně jednu polívkovou lžíci octu (jak kdo má rád).

Vše spolu promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete. Bramborový salát nechte chvíli odležet v chladu, aby se spojili veškeré chutě. Odležený salát ochutnejte a popřípadě dochuťte podle vlastní chuti.

 

Přeji dobrou chuť….