Receptů na bramborový salát je mraky. A já vám k nim přidám další, recept od mé maminky, který každoročně připravuje na vánoční stůl.
Na přípravu bramborového salátu potřebujete:
2 kg brambor
330 g sterilované zeleniny k přípravě bramborového salátu
400 g hrášku v mírně slaném nálevu
225 ml tatarské omáčky
225 ml majonézy
1 větší cibule
20 dkg měkkého salámu (já používám Junior)
5 vajíček uvařených na tvrdo (necháme vychladnout)
2 větší mrkve uvařené (uvařit a necháme vychladnout)
1 větší petržel (uvařit a necháme vychladnout)
1 malý celer (uvařit a necháme vychladnout)
ocet
pepř
sůl
kousek sádla
PŘÍPRAVA:
Brambory i se slupkou uvaříme den předem.
Na druhý den uvařené brambory oloupeme a přes kráječ na vařené brambory, brambory prolisujeme do mísy na salát.
Uvaříme vajíčka, mrkev, petržel a celer. Necháme vychladnout a přes kráječ na vařené brambory prolisujeme do mísy s brambory.
Nakrájíme cibuli a salám na menší kousky.
Vezmeme pánev na smažení a rozehřejeme v ní kousek sádla.
Nakrájenou cibulku dáme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme. Jakmile cibulka bude získávat takový skleněný nádech, přidáme do ní připravený salám. Spolu s cibulkou pak smažíme do doby, až cibulka bude mírně do zlatova. Necháme vychladnout a přidáme do mísy s brambory.
Sterilovanou zeleninu a hrášek v mírném slaném nálevu přecedíme a také přidáme do mísy s brambory, kde přidáme tatarku, majonézu, hořčici a přibližně jednu polívkovou lžíci octu (jak kdo má rád).
Vše spolu promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete. Bramborový salát nechte chvíli odležet v chladu, aby se spojili veškeré chutě. Odležený salát ochutnejte a popřípadě dochuťte podle vlastní chuti.
Přeji dobrou chuť….