Nenechte si ujít dnešní ČASOAKCE.

Recepty pro šunkovary

O tom, že šunkovar je skvělá věc už asi víte.
Můžete v něm připravovat mimo jiné kvalitní šunku, o které přesně víte z čeho je vyrobena. Šunku která neobsahuje žádné konzervanty, emulgátory a další nežádoucí látky.

 

Krom klasické vepřové šunky si v této formě, která je český výrobek, můžete připravit také paštiky a galantíny, různé úpravy brambor a jiné zeleniny, huspeniny a další lahodné pokrmy.

Hoby Nářadí Vám exkluzivně přináší video recepty, podívejte se, jak je práce se šunkovarem jednoduchá.

Nabídku našich šunkovarů naleznete zde: https://url.hobynaradi.cz/sunkovar

 

Brambory se sýrem a smetanou

  • 300 g brambor
  • 1,5 dcl smetany
  • 200 g sýru francouzského typu
  • 3 stroužky česneku 
  • sůl, pepř a snítku čerstvé pažitky nebo petrželky.

 

  1. Česnek prolisujeme, smícháme se smetanou a přivedeme k varu.
  2. Z brambor připravíme tenké plátky a přidám je ke smetaně.
  3. Vše společně promícháme a vaříme asi deset minut.
  4. Ke směsi přidejte nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, sůl a pepř.
  5. Pro snadnější vyjmutí vložíme do šunkovaru potravinovou fólii a plníme připravenou směsí.
  6. Formu vaříme ve vodní lázni zhruba 60 minut při teplotě 85°C.

Šunkovar nechejte vychladnout, nikdy jej neotvírejte ještě horký.

Před podáváním je vhodné brambory orestovat nebo připravit na grilu.

 

Drůbeží paštika ve slanině

  • 200 g očištěných drůbeží jater
  • 10 g plátků slaniny
  • 50 g cibule
  • 100 g másla
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • sůl, pepř a větvičku čerstvého rozmarýnu.

 

  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na olivovém oleji.
  2. Přidáme rozmarýn a česnek na větší kusy nakrájená játra, sůl pepř a na závěr máslo.
  3. Směs krátce povaříme, ve vhodné nádobě vše rozmixujeme. 
  4. Šunkovar vysteleme plátky slaniny a naplníme jej připravenou směsí.

Forma by neměla být zcela ponořená a vařit by se měla ve vodní lázni zhruba 30 minut při teplotě 85°C.

Drůbeží paštiku je dobré podávat s brusinkami nebo můžete přidat pražené mandle.

 

Kuřecí šunka s olivami

  • 250 g vykostěných kuřecích prsou
  • 50 g vypeckovaných oliv
  • 1 dcl vody
  • sůl a med.

 

  1. Polovinu masa nakrájíme na menší kousky a druhou polovinu rozemeleme.
  2. K masu přidáme med, sůl pepř a vše společně důkladně promícháme.
  3. Do připravené směsi přidáme vypeckované olivy.
  4. Pro snadnější vyjmutí vložíme do šunkovaru potravinovou fólii.
  5. Šunkovar dáme do vodní lázně zhruba na 60 minut a vaříme při teplotě 85°C.

Formu nechte před otevřením zcela vychladnout v lednici nebo ve studené vodě.

Olivy můžete nahradit například sýrem, do šunky se skvěle hodí kousky hermelínu.

 

Nabídku našich šunkovarů naleznete zde: https://url.hobynaradi.cz/sunkovar