Hoby nářadí
+420 555 441 445
Košík je prázdný 0
Vyberte si kategorii
HobyNářadí.cz Domácnost Kuchyňské potřeby Formy na šunku Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Podrobný popis

Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. 

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.

 Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.

Parametry:

  • Forma na cca 1,25kg šunky
  • Půlkulatý tvar průměr 140mm
  • Hloubka 65mm
  • Hmotnost formy 1,22kg
  • Výška: 200mm
  • šířka formy: 210mm

Tip na kvalitní domácí šunku:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
  • lžičku cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5cm z toho 5ks kostek rozemelte nebo pokrájejte na jemno a po té promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.

Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!

Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.

 

Konečná příprava a doba vaření:

Do  nádoby vložte potravinářský mikrotenový sáček.

Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.

Přiložte víko a co nejsilněji přitlačíte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.

Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)

Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a po té vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

 

Přejeme vám dobrou chuť.

 

V šunkovaru lze připravit také paštiku

Základní popis

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
Výrobce: INNA
Kód zboží: IN-MO
Hmotnost: 1.39 kg
Informace o dopravě

Informace o dopravě

Způsob dopravy Cena
Balík Do ruky
Platba dobírkou - přepravci v hotovosti 179 Kč
Platba platební kartou přes eshop 139 Kč
Platba předem na účet 139 Kč
Balík Na poštu
Platba dobírkou - přepravci v hotovosti 169 Kč
Platba platební kartou přes eshop 129 Kč
Platba předem na účet 129 Kč
GEIS balík
Platba dobírkou - přepravci v hotovosti 179 Kč
Platba platební kartou přes eshop 139 Kč
Platba předem na účet 139 Kč
GEIS na Slovensko
Platba dobírkou - přepravci v hotovosti 310 Kč
Platba platební kartou přes eshop 250 Kč
Osobní odběr - Bílovec
Platba v hotovosti zdarma
Platba platební kartou přes eshop zdarma
Platba předem na účet zdarma
Osobní odběr - Šenov u Nového Jičína
Platba v hotovosti zdarma
Platba platební kartou přes eshop zdarma
Platba předem na účet zdarma
Dostupnost:
Skladem > 10 ks
NET >10
BC 0
NJ 1
879 Kč (s DPH)
726 Kč bez DPH

Podrobný popis

Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. 

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.

 Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.

Parametry:

  • Forma na cca 1,25kg šunky
  • Půlkulatý tvar průměr 140mm
  • Hloubka 65mm
  • Hmotnost formy 1,22kg
  • Výška: 200mm
  • šířka formy: 210mm

Tip na kvalitní domácí šunku:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)
  • lžičku cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5cm z toho 5ks kostek rozemelte nebo pokrájejte na jemno a po té promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.

Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!

Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávajte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důžité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hod. odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.

 

Konečná příprava a doba vaření:

Do  nádoby vložte potravinářský mikrotenový sáček.

Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.

Přiložte víko a co nejsilněji přitlačíte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.

Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)

Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a po té vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

 

Přejeme vám dobrou chuť.

 

V šunkovaru lze připravit také paštiku

Košík je prázdný 0